Informace o zpracování osobních údajů

Výrobní dělník - sklolaminátová výroba

Úvodní ustanovení a účel

Společnost ACO Industries k.s. provozuje portál, který je dostupný zde: www.pribyslav.aco. Na tomto portálu může každý zanechat prostřednictvím dostupného formuláře své osobní údaje, přičemž společnost ACO Industries k.s. následně vede databázi uchazečů o zaměstnání a zpracovává osobní údaje uchazečů o zaměstnání. Tímto dokumentem Vám poskytujeme informace o zpracování osobních údajů a Vašich právech souvisejících s daným zpracováváním.

Správce osobních údajů

Správcem údajů je ACO Industries k.s., IČO: 48119458, se sídlem Havlíčkova 260, 582 22 Přibyslav, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové v oddíle A, vložka 4005. Osoba odpovědná za zpracování a ochranu osobních údajů v rámci společnosti je Představitel pro ochranu osobních údajů (Personální oddělení), kterého může uchazeč o zaměstnání kontaktovat způsoby uvedenými níže.

Účely zpracování osobních údajů

Společnost zpracovává osobní údaje uchazečů o zaměstnání za účelem provedení výběrového řízení a zařazení a vedení uchazečů v databázi uchazečů o zaměstnání ve společnosti ACO Industries k.s., zejména pak ke vzájemné komunikaci a k účasti v dalších náborových procesech či výběrových řízeních a za účelem opětovného oslovení s nabídkou volné pozice v budoucnu. Právním základem pro účely výběrového řízení je plnění smluvních povinností dle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR, neboť se jedná o předsmluvní vyjednávání. Pro další účely, včetně vedení databáze a vzájemné komunikace po skončení výběrového řízení (pokud Vás nevybereme), existuje oprávněný zájem ACO Industries k.s., který spočívá ve vytvoření databáze uchazečů o zaměstnání a umožnění dalšího náboru na pracovní pozice ve společnosti.

Zdroje osobních údajů

Společnost získává většinu osobních údajů převážně přímo od uchazeče o zaměstnání, a to v rámci životopisu či jiné dokumentace nebo v rámci ústního pohovoru či jiné komunikace o nabízené pracovní pozici. Další osobní údaje může společnost získat i z jiných zdrojů, zejména pak od třetích osob (např. současného či bývalého zaměstnavatele, kontaktních osob uvedených v rámci referencí), z veřejně dostupných rejstříků evidencí (např. obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, insolvenčního rejstříku), z veřejně dostupných profilů na sociálních sítích nebo z jiných veřejně dostupných zdrojů.

Předávání a sdělování osobních údajů třetím stranám

Vaše osobní údaje mohou být poskytnuty Provozovatelům pracovních portálů a Personálním agenturám a na vyžádání orgánům veřejné moci, zejména soudům, Policii České republiky a dalším orgánům činným v trestním řízení v nezbytném rozsahu a v mezích zákona. Osobní údaje nejsou předávány jiným subjektům mimo Evropskou unii.

Zpracovávané osobní údaje

Základní identifikační, demografické a kontaktní údaje uchazeče o zaměstnání, údaje o vzdělání, kvalifikaci a odborné způsobilosti uchazeče o zaměstnání, údaje o zaměstnání a další údaje, které nám v průběhu výběrového řízení, či komunikace, předáte.Forma zpracovávání osobních údajů, zabezpečení osobních údajůSpolečnost zpracovává osobní údaje manuálně i automatizovaně, a to v listinné formě a v elektronické formě. Ze strany společnosti však v rámci zpracovávání osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování včetně profilování.

Doba uchování osobních údajů

Vaše osobní údaje budou zpracovávány po dobu 5 let ode dne skončení výběrového řízení, a to pro případ, abychom Vás mohli opětovně kontaktovat, pokud by se vybraný uchazeč neosvědčil, případně by se uvolnilo místo na obdobné pozici. Pokud bychom chtěli zpracovávat osobní údaje i po této době, vyžádáme si Váš výslovný souhlas se zpracováním osobních údajů.

Práva subjektů údajů (uchazečů o zaměstnání)

V souvislosti se zpracováním osobních údajů vznikají uchazeči o zaměstnání vůči společnosti tato práva: právo na informace a přístup k osobním údajům; právo na přenositelnost osobních údajů; právo na omezení zpracování osobních údajů; právo na opravu a výmaz osobních údajů; právo na informace ohledně opravy, výmazu nebo omezení zpracování osobních údajů; právo vyjmutí z profilování; právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů; právo vznést námitku; právo obrátit se se svým podnětem nebo stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Jakým způsobem lze práva uplatnit:

Pro komunikaci se společností ACO Industries k.s. se obracejte na Představitele pro ochranu osobních údajů: elektronicky na e-mailové adresy: prace@aco.cz , písemně na adrese: ACO Industries k.s., Havlíčkova 260, 582 22 Přibyslav (Personální oddělení).Právo obrátit se se svým podnětem nebo stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů:Aniž jsou dotčeny jakékoliv jiné prostředky správní nebo soudní ochrany, má uchazeč o zaměstnání, pokud se domnívá, že zpracování jeho osobních údajů je v rozporu s příslušnými právním předpisy, právo podat podnět nebo stížnost u dozorového úřadu pro oblast ochrany osobních údajů, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem na adrese Pplk. Sochora 27, Praha 7, PSČ 170 00, tel. č.: +420 234 665 111, e-mail: posta@uoou.cz.

Tento dokument je účinný od 1.2.2023