Je pro mě tato firma ideální?

Je pro mě tato firma ideální?

Nezaměstnanost každým měsícem klesá. To vám hraje do karet, pokud zrovna hledáte zaměstnání. Recruiteři doslova lační po nových talentech! Dávejte ale pozor na zaslepení způsobené velkým počtem příležitostí! Níže si uvedeme chyby, které pod tlakem možností můžete udělat.  


Mějte konzistentní balíček otázek!  

Jste pozvaní na pohovor do firmy, kterou považujete za ideál oproti jiným firmám? Dejte si pozor na počáteční okouzlení. Vytvořte si seznam otázek, které jsou pro vás důležité, a pokládejte je na každém pohovoru bez ohledu na sympatie. Zajímá vás mzda, nebo možnosti kariérního růstu? Zeptejte se! Vizitka firmy může být krásná, ale mnohdy klamavá.

TIP! Pamatujte, kariéru lze změnit v každém věku! Zjistěte o tom více!  


Co je pro vás důležité?

Firma by měla splňovat co nejširší škálu vašich požadavků. Samozřejmostí je proklepnutí firmy na webu, sociálních sítích, v PR článcích apod. Pokud jste opravdu šikovní, dohledáte třeba, jaké byly nejčastější důvody odchodů předchozích zaměstnanců dané firmy. Radost mnohých v zaměstnání u někoho způsobuje finanční ohodnocení, u jiného kolektiv kolegů. Co je vaším motorem spokojenosti? 

TIP: Na jaké chyby při hledání práce byste se měli soustředit? Vše se dozvíte v tomto článku.   

 

Nezůstávejte ze zvyku!

Pracujete ve firmě přes tři roky a nedokážete přijít na důvody proč zůstáváte? Zaměstnání je sice komfortní a splňuje vše, co jste si na začátku spolupráce přáli, ale vaše požadavky se v průběhu let mohou měnit. Sepište si požadavky a zkuste je vykomunikovat s nadřízeným. Případně přehodnoťte své působení ve firmě a podívejte se na disponibilní pracovní nabídky, které vaše představy naplní!

TIP!: Neusněte na vavřínech a začněte hledat něco lepšího!   

 

Jak jsou na tom zaměstnanci vysněné firmy?

Prezentace pracovní nabídky a firemní kultury může být skvostná. Vás by mělo především zajímat, jak firmu vnímají lidé, kteří v ní pracují. Zkuste se s nimi spojit a zeptat se, jestli jsou spokojení. Odpověď vám může říct mnoho, protože je možné, že se ocitnete na jejich místě. 

Nechcete někoho slepě kontaktovat, ale i tak vás zajímá hodnocení zaměstnanců? Podívejte se na hojně využívaný web Atmoskop, kde naleznete hodnocení firem očima reálných zaměstnanců. 

TIP!: Nevíte jak na hledání práce? Podívejte se na naše tipy!  


Pokud hodláte změnit svou dosavadní práci a stát se například IT specialistou, podívejte na nový projekt ITjede. Jedná se o vzdělávací platformu s rekvalifikačními kurzy, která vám umožní rozšířit si digitální dovednosti a připraví vás na oficiální Microsoft certifikace. Podívejte se na otevřené pracovní pozice, na kterých můžete využít své nově nabyté znalosti ze světa Microsoft technologií!