Zviditelněte svůj LinkedIn profil pomocí klíčových slov!

Zviditelněte svůj LinkedIn profil pomocí klíčových slov!

K topování LinkedIn profilu potřebujete správně zvolit klíčová slova. Jejich volba je přitom komplexní, nejedná se pouze o standardní schopnosti a dovednosti, které si uživatel na profilu volí, ale o veškerá slova, která jsou na profilu obsažena. Proč byste se měli soustředit na správný výběr klíčových slov a kde jejich zmínění dává smysl, si uvedeme v následujících bodech.

TIP! Poučte se z chyb, které mnozí z nás dělají při hledání práce!

 

Pomocí jakých slov zazářím?

Je zapotřebí si uvědomit, že ne na každém slově záleží, proto bychom se měli soustředit na ta, která jsou pro profil stěžejní. Existují dvě roviny volby klíčových slov, na které bychom se měli zaměřit:

  • Odborné termíny - pokud je vaše pozice determinována určitými termíny, jako například zkušenosti s určitými  programy nebo jazyky. Tak byste měli volit jejich správný zápis, který je na pracovním trhu nejpoužívanější a lze dle něj skutečně dohledávat
  • Střízlivé vnímání svých kompetencí - v případě, že hledáte juniorní pozici, důrazně to zmiňte, jinak pozice může oslovit překvalifikované kandidáty. Budete se zobrazovat při hledání těchto slov, což by pro vás nemuselo být efektivní pro hledání práce. Volte tedy slova, která přesně určují o jakou pozici máte zájem!

TIP! Způsobů, jak najít práci je mnoho, podívejte se na výběr našich tipů!  


Bezchybné umístění klíčových slov

Klíčová slova můžete psát bodově do souhrnu svého profilu nebo do jednotlivých popisů různých projektů, na kterých jste pracovali. Nebojte se opakování! Samozřejmě by to mělo být přirozené, ale dané klíčové slovo můžete zmínit v každé textové části, která se na vašem profilu nachází. Struktura LinkedInu napomáhá přirozenému vnímání profilu.

Pojďme se podívat na ideální umístění v rámci konkrétního profilu:

  • Souhrn profilu - zde můžete psát o svých pracovních zkušenostech, o svém oboru či dovednostech. Lidé se také zmiňují o svých úspěších a předchozích pracovních pozicích. Souhrn vyloženě vybízí ke zmínění klíčových slov, jak v rámci textu, tak bodově.
  • Pracovní zkušenosti - předchozí pracovní pozice, projekt nebo spolupráce má LinkedInem danou formu. Volnou ruku máte k dispozici v rámci popisu konkrétní zkušenosti, kdy můžete stejně jako u souhrnu zmínit veškerá hojně používaná klíčová slova, která se vám jeví jako odpovídající.
  • Dovednosti - narozdíl od předchozích bodů, jsou dovednosti zamýšleným místem pro zmiňování klíčových slov a jejich strukturu LinkedIn našeptává, tak toho využijte! 

TIP! LinkedIn může zároveň napovědět, zdali je pro vás firma ideální.

LinkedIn je skvělým prostředkem na současném trhu práce. Tato profesní sociální síť je tu od toho, abyste se s pracovním trhem seznámili a stali se jeho součástí. Používejte klíčová slova jako svou reklamu a nepiště je bezrozmyslu! Věříme, že vám tyto rady napomůžou k získání více konexí na trhu práce, a kdo ví, třeba i nového zaměstnání.